OKULUMUZA İKİ YENİ AVRUPA KALİTE ETİKETİ

Proje Adı: LGSurvivors

Projeye Katılan Okul: Sait Kalaycıoğlu Ortaokulu –TAVAS (2019-2020 Etwinning School)

Projeye Katılan Öğretmenler: Saniye ÇETİNTAŞ, Hacı Osman URHAN

Uygulandığı yıl: 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı

Ortaklar: Türkiye ve Azerbaycan'dan 82 Ortaokul İngilizce Öğretmeni

Öğrenci Grubu: 8. Sınıf LGS'ye hazırlanan öğrenciler

Projemiz 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ekim ayında başlamış olup 2020 Haziran ayında LGS sınavından sonra sona ermiştir. Projeye ilimizin eTwinning School unvanı alan ilk ortaokulu Tavas Sait Kalaycıoğlu Ortaokulu adına İngilizce Öğretmenlerimiz Saniye Çetintaş ve Hacı Osman Urhan katılmıştır. Projenin genel amacı 8. Sınıf öğrencilerinin LGS sınavı İngilizce Sorularına karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak, İngilizce öğrenmeye karşı motivasyonlarını arttırmak, İngilizce kelime öğrenmelerini farklı uygulama ve Web2 araçları ile daha zevkli ve kalıcı hale getirmektir. Her ünite için öğrenciler tarafından Quizziz, Kahoot, Proprofs, Learningapps, Wordwall,Storyjumper, Cram, Tarsia gibi birçok araç kullanılarak farklı etkinlikler tasarlanmıştır. Proje ortak ürünleri ise Cook Book ( Farklı okulların 3. Ünite için hazırladıkları yemek tariflerinin dijital olarak kitaba dönüştürülmesi), A to Z Internet Safety Dictionary ( İnternet Güvenliği Sözlüğü), her okulun hazırladığı özgün sorulardan oluşan yaklaşık 1000 soruluk bir Liveworksheettir. Her ünite için hazırlanan etkinlikler ve ortak çalışmalar düzenli olarak EBA portalına öğrencilerin kullanmaları için içerik olarak eklenmiş ve projeye dahil olmayan öğrencilerin de kullanımlarına sunulmuştur. Pandemi döneminde de proje çalışmaları hız kesmeden devam etmiş, yapılacak olan etkinlikler online toplantılar ile yapılmıştır. Böylece öğrencilerin bu zorlu dönemde de İngilizce dersinde eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanmıştır. Projemiz ortaklarının büyük çoğunluğu hem Ulusal hem de Avrupa Kalite Ödülü almıştır. Okulumuzdan da projeye dâhil olan İngilizce öğretmenlerimiz Saniye Çetintaş ve Hacı Osman Urhan hem Ulusal hem de Avrupa Kalite ödülü almıştır. Projeye dahil olan öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.

14-01-202114-01-202114-01-2021

Yayın: 14.01.2021 - Güncelleme: 16.04.2024 10:49 - Görüntülenme: 432